luni, 30 martie 2009

Porumbei King - Împerechere



Crescatoria de porumbei de ornament Paul Bozan. Se apropie primavara si iata cum se bucura de ea una dintre perechile mele de porumbei king reproducatori.
Vizitati : http://porumbei-king.it-advice.ro sau http://porumbeiking.blogspot.com

joi, 26 martie 2009

Porumbeii noştri














Pe parcursul anului trecut, cât şi la începutul anului curent, am oferit din partea comunităţii noastre porumbei în dar altor parohii, nădăjduind ca această pasăre frumoasă v-a fi un prilej de bucurie pentru credincioşii bisericilor respective. La moment ne pregatim de primavară şi nădăjduim că anul acesta cel de-al treilea de când ţinem porumbei, ne va aduce în toamnă rezultate frumoase de la pasărea sportivă, deoarece vom lua parte la competiţiile cu porumbei voiajori cat si de la pasarea decorativă pe care o avem şi cu care sperăm să ieşim la expoziţie.
Bisericile din Chişinău, au fost deţinătoare de porumbării exemplare, bunăoară o porumbărie cu pasăre aleasă de specia Nikolaevschie, se găsea în anii 60, pe lângă biserica “Tuturor Sfinţilor” de la Cimitirul Armenesc. La fel o porumbărie performantă pentru timpul de atunci, se găsea şi la biserica romano-catolică. Iar pasionaţii de această pasăre frumoasă, după cum ne spun bătrânii columbofili, erau însăşi parohii bisericilor sus numite.
În prezent în afara de parohia noastră, mai există o colecţie de porumbei la biserica Întâmpinarii Domnului de la Universitatea de stat, care este îngrijită de catre părintele diacon Marin Cij. Deasemenea la biserica din localitatea Grătieşti, cât şi la Mănăstirea Hâncu. Şi din anul acesta sperăm, că în rândul parohiilor, care deţin porumbei v-a fi şi parohia “Acoperământul Maicii Domnului”, s. Stolniceni raionul Hânceşti.
La toate comunităţile sus numite, este un început de cale în domeniul columbofiliei, dar oricum e frumos şi le dorim la toţi păsări sănătoase şi frumoase.

Părintele Severian Gheras, parohul bisericii “Sf. Mr. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava, mun. Chişinău.

Porumbel din porumbăria părintelui Severian Gheras, or. Chişinău,



Pentru opinii şi sugestii, vă rugăm să ne scrieţi la adresa:
mihailbor@gmail.com